Професионална фотосесия за новородени – изкуството да се  уловят ангелски сънища

Раждането на дете е голямо събитие, а за майката е най-великото нещо. Нейното малко ангелче е всичко, което я вълнува, тя му се любува и възхищава. Иска да запечата тези невинни дни от живота на детето си и непрекъснато му прави снимки.

Виждала е великолепни фотографии на новородено бебе и копнее да направи подобни на своето дете. Но тези впечатляващи фотографии се правят от професионален фотограф и ако една майка мечтае да подобни снимки на бебето си, трябва да поръча професионална фотосесия за новородено.

Снимането на новородено е специфична дейност, която може да се повери само на опитен, детски фотограф. Професионалният фотограф е запознат с всички особености при снимането на новородено. Той може да осигури безопасни и комфортни условия  за майката и бебето. Разполага с професионална техника за заснемане на перфектни снимки.

Професионалният, детски фотограф има усет за снимане на деца. Умее да улови невероятни състояния и да направи вълшебна аранжировка за приказен сюжет. При желание на клиентите, той обработва заснетите снимки, които ще се ползват за семейния и детския албум, за създаване на приказни колажи или отпечатване в голям формат или  върху канава.

Както картините са нарисувани на платно, отпечатването на прекрасната фотография на детето върху канава,  ще  превърне снимката в произведение на изкуството, което да окачите на стената. Снимката на малкото ангелче, е най-прекрасната украса на дома.

Кога е удобният момент да се направи фотосесия на новородено?

Периода, в който бебето е новородено е 40 дни. Затова снимките трябва да се осъществят до 40-тия ден. Все пак не трябва да се чака  последния момент.

Фотосесията трябва добре да се планира, организира и насрочи, защото през този период може да не е свободен фотографа, който желаете да снима вашето бебе. Затова резервацията трябва да се направи още по време на бременността. Най-добре е фотосесията да се насрочи до 20-тия ден на бебето.

Каква е продължителността на фотосесията?

Продължителност на фотосесията е около 3 часа. През това време се правят серия снимки, в спящо и бодро състояние. Преди сесията трябва да е нахранено, за да бъде спокойно до следващото хранене.

Какви са трудностите при снимане на новородено?

Новороденото е крехко същество, което се адаптира към света. То се нуждае от определени условия за да бъде спокойно и защитено. Снимките трябва да не нарушават неговия естествен ритъм и да не го стресират. Затова е необходимо внимателно и деликатно отношение по време на снимането.

Температурата трябва да е подходяща. Трябва да се избягва шум, резки движения и силна светлина. Позите трябва да се сменят бавно, с помощта на майката.

Бебето трябва да усеща присъствието й, за да се чувства спокойно и безметежно. Сладкия сън е едно от нещата, които да се улови в снимките. Онези мимолетни усмивки се появяват и отлитат неочаквано. Опитният, детски фотограф знае всичко това и подхожда изключително внимателно. Той трябва да излъчва увереност и спокойствие, за да се чувства майката спокойна и да може да му се довери. Приятната и хармонична обстановка е предпоставка за да се получат красиви фотографии.

Детската фотосесия в тази ранна възраст е вълшебен капан за улавяне на ангелски сънища и запечатването им в незабравим, приказен спомен. Подарете го на себе си и вашето дете…