Продуктова фотография без Photoshop

Вижте професионална продуктова фотография без нужда от допълнително обработване на кадрите!

Карл Тейлър е име, което със сигурност сте чули, ако сте търсили видео за фотография в YouTube. Работи с големи фирми като Broncolor и Hasselblad, за да създава полезни видео уроци, които помагат както на начинаещи, така и на напреднали фотографи. В едно от последните си видеа показа интересна и малко по-сложна светлинна схема за сет от козметични продукти. Заснетият кадър прилича на чудесно обработена с Photoshop снимка, но всъщност е само прецизна работа със светлината. Това за пореден път доказва, че добре заснетият кадър ви спестява доста време от последваща обработка.

Карл Тейлър е рекламен и моден фотограф, много популярен с видео уроците за продуктова, рекламна и модна фотография. Аз лично обичам да гледам неговите филми и винаги намирам какво да науча. Това видео ми стана любимо защото показва как да работим със светлината. В него той разкрива сложна светлинна схема (6 осветителни тела), като я прави лесно разбираема. Резултатът е елегантно осветени продукти.

Чудесно е да видиш как се работи със светлината вместо да прекарваш часове във обработка с Photoshop. Все повече ни заливат обработени и преобработени снимки и ние дори не се чудим как са снимани и дали има Photoshop или няма. Дори по-лошо – фотографите често разчитат на тежки обработки, за да коригират неща, които е трябвало да бъдат направени още в процеса на снимане. Съдържанието на видео канала на Карл Тейлър в YouTube и на страницата на Broncolor е златна мина за всеки фотограф, който иска да изучава светлината, да подобри своите умения и да разчита по-малко на последваща обработка.

Гледайки видеото най-вероятно си казваш, че нямаш толкова оборудване, такова голямо студио и среден формат камера и не можеш да направиш такъв кадър. Не съвсем – в друго видео той ни показва как можем да снимаме продукти дори с обикновени лампи от Икеа.

Може би съм пристрАстен, дори пристрастЕн! Пуснете си филмичетата – няма да съжалявате!

Не се опитвай да откриваш топлата вода – тя е тук преди теб! Гледай какво правят най-добрите!

Ако статията ти харесва сподели с приятели и коментирай!

Автор: Ники Динов / Използвано изображение: Karl Taylor Photography