Как да си направим добро селфи?

Много от нас обичат селфитата и с часове могат да стоят с вдигнат високо телефон и да отразяват своята красота, но за да блеснат наистина, трябва да са запознати с няколко простички съвета.

Основна и важна част от лицето са бузите, чийто обем е добре да се опитаме да намалим. Тук идва първият научен урок – показваме на камерата по-добрия си профил, под ъгъл от 30 градуса и едновременно с това можем да притиснем връхчето на езика си към небцето. Така визуално се издължава лицето, а съвременно ще изглежда и по-слабо. Логично към това се прибавя и съветът брадичката да се повдигне малко.

Профилната снимка със сигурност изглежда по-добре, когато шията изглежда по-дълга, а бузите по-малки. Когато уточним ъгъла, позата и всичко, свързано с лицето ни, остава да позиционираме правилно и снимащото устройство.

Правилото казва, че е добре да гледаме обектива отдолу нагоре. Това значи, че камерата трябва да e високо над главата ни, което още повече подсилва усещането за източена шия.

Ако сме се надвиснали над обектива, лицето със сигурност ще изглежда по-агресивно и не толкова привлекателно.

Селфитата са напълно съгласни с тези основни правила. Разбира се, всяко си има свой ефектен трик, с който да изглеждате повече от феноменално красиви на всяка снимка. Един от тези ефектни трикове е вентилатор или сешоар, който да развява косата. Тайната е, че перката трябва да е на няколко метра от позиращия, за да може да се придаде ефект за лек бриз, а не за торнадо.

Една от най-известните селфи маниачки – Ким Кардашиян, съветва винаги да се подбира правилната светлина – ако не е светло, не става. Тя също е привърженик на позиционирането на камерата над главата, но обича и патешките устни, така че е спорно доколко трябва да вярваме на съветите й. Една от най-важните й препоръки е да си свалим от телефоните полученото изображение, да го редактираме и накрая ако трябва да го минем през филтър.