Заснемане на продукти 360 градуса – нов начин да покажете вашите продукти в Интернет

Заснемане на продукти 360 градуса. Перфектното представяне на стоките в онлайн магазините е предпоставка за добри продажби.


Продуктите трябва да са заснети в най-добрата им светлина, от възможно всички ъгли, за да добият купувачите представа за тях и да пожелаят да ги купят. Качествени фотографии, показващи ясно всеки детайл, карат потребителите да се чувстват комфортно и задържат интереса им. Все пак има неудобство, че не може да се усети продукта, както в магазина. При пазаруване в реален магазин клиентите въртят и оглеждат от всякъде стоките. При това действие, дали разбират и виждат или просто усещат дали искат да купят продукта, клиентите просто подсъзнателно извършват тези движения.

Вече има възможност това изживяване да се предложи на потребителите. Интересна презентация на продукти е заснемането им на 360°. Продукта се поставя на въртяща платформа и се заснема от всички страни, като се правят серия снимки. Броя на снимките е от 8 до 32 кадъра. Това позволява интерактивно, ротационно представяне.

По-големият брой на снимките прави движението на обекта по-плавно, по-подробно и приятно за разглеждане. Разбира се качеството на снимките трябва да е на професионално ниво, за да има ефект от представянето. Някои продукти са много трудни за снимане за хора без опит и необходимо оборудване. Затова за да бъде резултата качествен, снимките се правят от професионален фотограф с подходяща, фотографска техника.

От заснетите снимки се прави интерактивна анимация. Тя бива в различни варианти:

  • Непрекъснато въртящ се обект, върху който наблюдаващия няма контрол;
  • Анимация, която потребителят може да върти на където иска, като я контролира с мишката;
  • Опция за увеличение.

Този начин да представяне, издига онлайн пазаруването на ново ниво, доближаващо се до реалното. Потребителите добиват чувството, че държат продуктите в ръце и ги разглеждат. Това не само им дава по-добра представа за тях, а поражда повече доверие, освен това е приятно като действие.

Хората обичат атрактивни начини на разглеждане.


Иновациите създават усещане за модно и авангардно обслужване и това поражда желание да се стане част от бъдещето и напредъка. Затова потребителите все повече ще търсят и предпочитат да пазаруват в магазини, които предлагат възможност за 360° разглеждане на стоките.

Възползвайте се от интереса на потребителите и им дайте тази ефектна възможност да се докоснат до вашите продукти. Създайте им модерен начин на пазаруване и така увеличете броя на продажбите си и постоянната си клиентела. Интерактивния начин за разглеждане на продукти, ще ги стимулира да разглеждат още и още стоки.

Задържането на вниманието увеличава възможността неустоимо да пожелаят някоя стока и да я купят. Апетита към пазаруване идва при взаимодействието с продукта. Доволните клиенти обичат да споделят с приятели и познати, а това е възможно най-добрата реклама, която привлича още клиенти.

Успоредно с популяризирането на 360° снимки на продукти, се разработват и приложения за всички компютри, таблети, мобилни телефони, за всички браузери и системи за онлайн магазини. Затова можете да сте спокойни, че какъвто и да е вашия онлайн магазин, стоките ще се виждат перфектно на всяко потребителско устройство.

 За да намерите добър фотограф за заснемане на продукти 360 градуса и изготвянето на презентация на, просто разгледайте портфолиото на специалистите, предлагащи тази услуга.