Бизнесът в Интернет се разраства бързо. Сигурните, електронни начини на разплащане, стимулират потребителите са пазаруват онлайн. Богатият избор в Интернет, лесното поръчване и бърза доставка са предимства, които заетите хора приветстват. Гаранциите за връщане на продукта,  преборват страха да се купи нещо, което не може да се пипне и е видяно само на снимка.

Интернет бизнесът трябва да се възползва от интереса на купувачите и да ги привлече към продуктите си.  За целта са необходими хубави снимки на стоките, защото добрите снимки продават.

За да бъде желан и да се купи един продукт, той трябва да изглежда изкушаващо.

Снимката не само трябва да бъде ясна, на фокус и показваща продукта в неговата достоверност. Той не само трябва да бъде добре осветен, а да бъде показан в най-добрата си светлина.  А за това трябва опит и усет.

Като потребители сигурно сте забелязали, как самите вие се изкушавате от едни продукти, а други подминавате. В заведение, когато менюто е с красиви фотографии, искате да си поръчате няколко неща, а ако е с не добри снимки или те изобщо липсват, не знаете какво да поръчате. Когато мислите за своя бизнес, не забравяйте да поглеждате и от другата страна. На първо време някакви снимки на продуктите сигурно вършат работа, но качествените снимки на продуктите, със сигурност ще увеличат продажбите. Ако сте решили да снимате сами, ще ви е необходима скъпа, фотографска техника, която не е гаранция, че ще направите добри фотографии. Защото са необходими познания за настройките при определени условия за заснемане. Необходим е и подходящо осветление и декор и не на последно място часове снимане, за да се получат качествени снимки.

Опитният фотограф умее да създава живи, сякаш триизмерни фотографии, които въздействат на потребителя и пораждат у него реакция. Всеки продукт има различни характеристики и е необходим усет за да може да му се направи добра фотография. Има предмети, които се снимат изключително трудно и е необходим специален подход.

Ако се стремите към успешен бизнес е добре да не правите компромис с презентацията на продуктите си. В онлайн магазина  или печатния каталог, снимките са вашата витрина и тя трябва да е впечатляваща. Доверете заснемането на професионален фотограф, специалист в продуктова фотография. Той разполага с опита и необходимата техника за перфектни снимки. Докато той снима, вие ще си вършите вашата работа. Това разпределение на дейностите е много по-ефективно.

Как да изберете фотограф за вашите заснемане продуктите си?

Ако няма кой да ви препоръча сигурен професионалист, на който да се доверите, ще трябва да потърсите в Интернет. Как да започнете търсенето?

На простия начин е да напишете в търсачката ”Продуктова фотография”. Разгледайте портфолиото на тези фотографи, които ви допадат. Осъществете контакт и попитайте за цената и специфичните детайли.

Друг вариант е да потърсите фотографа, направил снимки, които харесвате. Ако са ви въздействали е вероятно да въздействат и на вашите клиенти.

Още неща, на които трябва да обърнете внимание:

 

  • Ако вашите продукти са уникати е добре да сключите споразумение за авторството на снимките, които ще им бъдат направени.
  • Ако заснемането е на ваша територия, обект на фирмена тайна, сключете споразумение за конфиденциалност.
  • Ако продуктите са с голяма художествена, историческа или финансова стойност ги застраховайте.

 

Професионалният фотограф умее да се грижи за поверените му продукти, но самият той ще настоява за гарантиране на сигурността им.